Icon

Er zijn verschillende definities voor het begrip ‘slechthorend’. In feite bent u slechthorend wanneer u een gehoorverlies heeft van 35 decibel of meer, op één of beide oren. Lees hier meer over slechthorendheid en over gehoorverlies.

Slechthorend en slechthorendheid

Slechthorendheid komt niet alleen voor bij oudere mensen. Ook kinderen en jongeren kunnen slechthorend zijn. Hier kunnen verschillende oorzaken aan ten grondslag liggen. 

Wanneer is iemand slechthorend?

U bent slechthorend of heeft last van slechthorendheid wanneer u  een gehoorverlies hebt van  35 decibel of meer aan één of beide oren. In Nederland zijn er zo’n 1 op de 10 mensen slechthorend.

Oorzaken slechthorendheid

Slechthorendheid komt voor binnen alle lagen van de bevolking. Jong, oud, man of vrouw, echter, de oorzaak van slechthorendheid kan verschillen. Zo kunnen aspecten als medicijnen of ouderdom bijdragen aan slechthorendheid. 

Bent u slechthorend of lijdt u aan gehoorverlies?

De beste oplossing voor uw slechthorendheid wordt gevonden in een persoonlijke benadering. Daarom adviseren wij u om samen met één van onze audiciens uw gehoor te testen. In onze winkels in Boxmeer en Malden begeleiden we u stap voor stap naar de beste oplossing voor uw gehoorproblemen. Maak direct een afspraak!

Herkenbaar?

Bel 0485 - 52 30 06 (Boxmeer) of 024 - 358 08 08 (Malden)
om een persoonlijke afspraak te maken met één van onze hoorspecialisten