Slechthorend

Er zijn verschillende definities voor het begrip ‘slechthorend’. In feite bent u slechthorend wanneer u een gehoorverlies heeft van 35 decibel of meer, op één of beide oren. Lees hier meer over slechthorendheid en over gehoorverlies.

Slechthorend en slechthorendheid

Slechthorendheid komt niet alleen voor bij oudere mensen. Ook kinderen en jongeren kunnen slechthorend zijn. Hier kunnen verschillende oorzaken aan ten grondslag liggen. 

Wanneer is iemand slechthorend?

U bent slechthorend of heeft last van slechthorendheid wanneer u een gehoorverlies hebt van 35 decibel of meer aan één of beide oren. In Nederland zijn er zo’n 1 op de 10 mensen slechthorend.

Oorzaken slechthorendheid

Slechthorendheid komt voor binnen alle lagen van de bevolking. Jong, oud, man of vrouw, echter, de oorzaak van slechthorendheid kan verschillen. Zo kunnen aspecten als medicijnen of ouderdom bijdragen aan slechthorendheid. 

Bent u slechthorend of lijdt u aan gehoorverlies?

De beste oplossing voor uw slechthorendheid wordt gevonden in een persoonlijke benadering. Daarom adviseren wij u om samen met één van onze audiciens uw gehoor te testen. In onze winkels in Boxmeer en Malden begeleiden we u stap voor stap naar de beste oplossing voor uw gehoorproblemen. Maak direct een afspraak!

Ik kan weer horen als vroeger

Gisteren de nieuwe gehoorapparaten gekregen. Ik hoor er nog beter en mooier mee dan met de vorige. Alles uitgeprobeerd: muziek maken op de piano, eten in een druk restaurant, muziek beluisterd via de geluidsapparatuur…….Fantastisch! Dit alles natuurlijk dank zij de zorgvuldige afstelling door de audicien.  Ik kon steeds aangeven waar er iets moest worden veranderd en dat gebeurde perfect, zodat ik weer hoor als vroeger.  Kortom: Leve Hoorus! Een echte aanrader.

M. Pikkemaat