Icon

Tinnitus wordt ook wel oorsuizen genoemd. Wanneer u last heeft van tinnitus ervaart u vervelende geluiden, zoals fluiten, zoemen of een soort gesis. Kortom, geluiden die er niet horen te zijn. Meer weten over tinnitus?

Tinnitus (oorsuizen)

We spreken over tinnitus (of oorsuizen) wanneer u geluiden hoort die niet voortkomen uit een object bij u in de buurt. Met andere woorden, geluiden die alleen u hoort. Deze geluiden kunnen variëren. U kunt bijvoorbeeld fluitende geluiden, pieptonen of een zoemend geluid ervaren.

Tinnitus varianten

Veel mensen, zo’n één op de drie, hebben  af en toe last van tinnitus. In dit geval spreken we van een kortstondige variant, bijvoorbeeld wanneer u kort na een avondje uit een hoge pieptoon ervaart. Het aantal mensen dat permanent last heeft van tinnitus, is vele malen kleiner: ongeveer vijf procent van de Nederlandse bevolking.

Tinnitus verminderen

In veel gevallen is oorsuizen niet (direct) schadelijk voor uw gezondheid. Maar oorsuizen kan wel vervelende bijwerkingen hebben. Denk bijvoorbeeld aan concentratieproblemen en angst. Wanneer u tinnitus te lang negeert, kan het zich zelfs ontwikkelen tot een uitermate storende factor binnen uw dagelijks leven. Daarom raden wij u aan er niet te lang mee rond te lopen.

Maak snel een afspraak met een hoorspecialist van Hoorus, in een van onze winkels in Boxmeer of Malden.

Herkenbaar?

Bel 0485 - 52 30 06 (Boxmeer) of 024 - 358 08 08 (Malden)
om een persoonlijke afspraak te maken met één van onze hoorspecialisten

Onze service gaat door!

Vanwege het Coronavirus werken wij voor onbepaalde tijd enkel op afspraak.

De winkels zijn tijdens de gebruikelijke werktijden geopend, behalve de zaterdag in Malden, deze komt te vervallen voor onbepaalde tijd. Het inloopspreekuur vervalt, wel kunt u een afspraak maken met één van onze medewerkers. Wij werken volgens de richtlijnen van het RIVM. In sommige gevallen is het niet mogelijk om 1,5 meter bij u vandaan te blijven. U kunt erop vertrouwen dat wij werken met zeer goede hygiene voorschriften! Praat met de medewerker over wat u wel en niet wenst, dan doen wij ons uiterste best hieraan te voldoen. Uw geplande afspraak gaat gewoon door, tenzij u verkoudheidsklachten hebt, dan verzoeken wij u een andere afspraak te maken. Ook onze medewerkers werken niet in geval van verkoudheidsklachten.

Welke extra hygiëne maatregelen gelden er?

  • Bij binnenkomst kunt u bij ons eerst uw handen desinfecteren.
  • We groeten u mondeling en schudden geen handen.
  • Onze medewerkers wassen voor en na iedere behandeling intensief de handen.
  • Na iedere afspraak wordt de behandelruimte goed gedesinfecteerd.
  • We hanteren ruimere agendatijden, zodat er minder contactmomenten tussen onze klanten plaatsvinden.
  • Betaling liever niet contant, maar via onze pinautomaat.

Wij hopen u voldoende te hebben geïnformeerd betreffende onze werkwijze de komende periode. Vragen of zorgen? Bel of mail ons gerust! Blijf gezond en sterkte in deze moeilijke periode!