Tinnitus

Tinnitus wordt ook wel oorsuizen genoemd. Wanneer u last heeft van tinnitus ervaart u vervelende geluiden, zoals fluiten, zoemen of een soort gesis. Kortom, geluiden die er niet horen te zijn. Meer weten over tinnitus?

Tinnitus (oorsuizen)

We spreken over tinnitus (of oorsuizen) wanneer u geluiden hoort die niet voortkomen uit een object bij u in de buurt. Met andere woorden, geluiden die alleen u hoort. Deze geluiden kunnen variëren. U kunt bijvoorbeeld fluitende geluiden, pieptonen of een zoemend geluid ervaren.

Tinnitus varianten

Veel mensen, zo’n één op de drie, hebben af en toe last van tinnitus. In dit geval spreken we van een kortstondige variant, bijvoorbeeld wanneer u kort na een avondje uit een hoge pieptoon ervaart. Het aantal mensen dat permanent last heeft van tinnitus, is vele malen kleiner: ongeveer vijf procent van de Nederlandse bevolking.

Tinnitus verminderen

In veel gevallen is oorsuizen niet (direct) schadelijk voor uw gezondheid. Maar oorsuizen kan wel vervelende bijwerkingen hebben. Denk bijvoorbeeld aan concentratieproblemen en angst. Wanneer u tinnitus te lang negeert, kan het zich zelfs ontwikkelen tot een uitermate storende factor binnen uw dagelijks leven. Daarom raden wij u aan er niet te lang mee rond te lopen.

Maak snel een afspraak met een hoorspecialist van Hoorus, in een van onze winkels in Boxmeer of Malden.

Hoorus is de plek waar je ‘gehoord’ wordt.

Sinds oktober 2015 ben ik klant bij Hoorus, gevestigd in het winkelcentrum van Malden. Graag geef ik hier mijn persoonlijke bevindingen weer bij de aanschaf van mijn hoortoestel. Specifiek schrijf ik over mijn ervaringen over de begeleiding en voorlichting, technisch en persoonlijk, tijdens mijn bezoeken aan Hoorus. Voordat ik kennis maakte met Hoorus had ik me al ruimschoots laten informeren o.a. door het doen van tests en het uitproberen van verschillende  hoortoestellen bij diverse bek…