Gehoorverlies? U bent niet alleen!

Hoort u weleens mensen tegen u praten, maar hebt u moeite te verstaan wat ze zeggen? Is het moeilijk voor u om t horen in bijvoorbeeld een restaurant, of een andere ruimte met veel achtergrondlawaai? Klaagt uw familie dat de TV altijd zo hard staat? Bent u vaak moe nadat u veel hebt moeten luisten naar anderen?

Als één van deze situaties u bekend voor komt, dan kan het zijn dat u een gehoorverlies heeft. U bent niet de enige. Zo’n …… Nederlanders hebben al een hooroplossing. Van jong tot oud.

Gehoorverlies en geluk

Onbehandeld gehoorverlies kan een negatief effect hebben op uw gezondheid en geluksgevoel. Ik sprak iemand, die een gehoorverlies aan de linkerzijde onbehandeld liet. Ze kwam in de problemen op haar werk en ging vrienden vermijden. Theater en bioscoop bezocht ze niet meer. Ze keek alleen nog maar films thuis en was bang om niet goed te kunnen horen.

Genoeg is genoeg

Uiteindelijk, genoeg was genoeg. Ze liet haar gehoor bij Hoorus testen en begon met het dragen van hoortoestellen. Het was hard werken om om alles weer te horen met de hoortoestellen, maar zoals ze verwachtte, alles veranderde.Ze kreeg haar vertrouwen weer terug en bezocht haar vrienden weer. Ze ging weer naar theater. Ze vond haar leven weer leuk!

Hoe meer ze leerde over gehoorverlies, hoe makkelijker alles werd. Ze ontdekte trucjes om de communicatie makkelijker te maken, bijvoorbeeld door een goede plek te kiezen tijdens een vergadering, zodat ze de lippen van de voorzitter goed kon zien. ook had ze voor de TV een speciaal kastje, zodat het geluid rechtstreeks in haar hoortoestellen binnenkomt.

Waarom zou iedereen het gehoor moeten laten testen?

1. Serieuze gezondheidsproblemen; De ernst van een gehoorverlies is te vergelijken met vele andere gezondheidsaandoeningen, bijvoorbeeld met diabetes. Vele gevallen van tinnitus (oorsuizen) gaan samen met een gehoorverlies.

2. Bescherm je geestelijke alertheid; Studies hebben aangetoond dat mensen met een licht gehoorverlies twee maal zo snel dementie ontwikkelen in vergelijking tot een goedhorende. De kans neemt evenredig toe, wanneer het gehoorverlies groter is.Gehoorverlies is ook gekoppeld aan een versneld verlies van hersenweefsel. Het dragen van hoortoestellen verkleint deze risico’s.

3. Betere relaties; Isoleer jezelf niet van anderen omdat je moeite met horen hebt. Wanneer je je gehoorverlies accepteert, kun je actie ondernemen om de communicatie te verbeteren. Zet de muziek uit, vraag een rustige plek in een restaurant, of vraag aan iemand zijn of haar hand niet voor de mond te houden. Weten is kracht, gebruik dit!

4. Zorg dat je plezier hebt; Als je weet dat je een gehoorverlies hebt, kun je nog steeds naar theater enzovoort. Zorg dat je een hoortoestel krijgt, met meerdere functies. Bijvoorbeeld met een luisterspoel, of met de mogelijkheid een externe microfoon erbij te gebruiken.

5. Tijden veranderen; De hoortoesteltechnologie verbetert ieder jaar. Er worden ieder jaar hoortoestellen ontwikkelt, met meer mogelijkheden tot beter spraak verstaan. De zorgverzekeraar vergoedt helaas maar eens in de vijf jaar en vergoedt de nieuwste technieken niet. Hoorus biedt u de mogelijkheid om deze nieuwe technieken vrijblijvend te ervaren. Uw gezondheid is belangrijk, uw gehoor is daar een essentieel onderdeel van. Wij geven onze klanten de aandacht die ze verdienen en we zoeken naar een oplossing die past bij uw persoonlijke situatie. Onze audiciens zijn deskundig en hebben de tijd voor u. Wij lichten u goed voor en bespreken alle mogelijkheden die wij te bieden hebben. Zowel binnen de zorg, maar ook daarbuiten. U beslist zelf welke hooroplossing voor u de juiste is. En wij helpen u bij bij het maken van deze belangrijke keuze.

Goed gehoor is belangrijk

Leven met een gehoorverlies is niet makkelijk, maar erkennen dat het er is en het behandelen, kan je leven veranderen. Wanneer je merkt dat je moeite hebt met horen, laat je gehoor testen, zo snel mogelijk. De eerste stap nemen is meestal het moeilijkst. Je zult uiteindelijk blij zijn, wanneer je de feiten onder ogen durft te zien. Je kunt dan beginnen je gezondheid te beschermen, aan je geheugen te werken en meer plezier in je leven te krijgen!