Actiedag ‘niet VERKEERd’ op 21 september: doe mee, beleef en be safe!

Actiedag ‘niet VERKEERd’ op 21 september: doe mee, beleef en be safe!

Ervaar het zelf!

Een goede manier om je bewust te worden van je gedrag in het verkeer doe je door het te ervaren. Tijdens de actiedag ‘niet VERKEERd’ op vrijdag 21 september 2018 kun je daarom allerlei verkeerssituaties beleven. Stap bijvoorbeeld in de auto op het parcours van Trials en ervaar hoe gevaarlijk het is om te appen achter het stuur. Of verbaas jezelf over de afstand die een remmende auto aflegt tijdens een spectaculaire remwegdemonstratie van VVN. Hoe staat het met jouw zicht en gehoor? Laat het testen! Twijfel je over de aanschaf van een scootmobiel? Rijd eens een rondje op het speciale scootmobielparcours. Of bezoek één van de informatiekraampjes en leer meer over e-bikes, verkeersregels en de invloed van alcohol, drugs en medicijnen in het verkeer. De brandweer laat diverse demonstraties zien. Ga jij liever voor de grote uitdagingen? Neem dan plaats achter het stuur van een vrachtwagen en ervaar waar de dode hoek nou echt zit. Of stap in bij een politieauto en maak een ritje onder begeleiding van een politie instructeur. Het hele programma van deze dag is te vinden op www.cuijk.nl/nietverkeerd.

 

Neem je rijbewijs mee

Iedereen is welkom op 21 september van 14.00 uur tot 20.00 uur aan de Sportlaan in Cuijk. Alle activiteiten zijn gratis. Als je mee wilt doen aan activiteiten waarbij je zelf mag rijden, neem dan je rijbewijs mee.

 

Brabant gaat voor NUL verkeersdoden

In de provincie Noord-Brabant werken onder andere gemeenten, provincie, politie en Rijkswaterstaat gezamenlijk aan de verkeersveiligheid, onder het motto: Brabant gaat voor NUL verkeersdoden. De campagne stimuleert Brabanders alert te zijn in het verkeer. Dat is hard nodig, want in 90% van de gevallen komt een ongeluk door menselijk gedrag; niet opletten, rijden met alcohol of bijvoorbeeld door rood rijden.

Andere interessante berichten

Wilt u ook worden begeleid naar een beter gehoor?

Bel 0485 - 52 30 06 (Boxmeer) 024 - 358 08 08 (Malden) om een persoonlijke afspraak te maken