Rechteroor luistert beter dan linkeroor

Rechteroor luistert beter dan linkeroor

Audiologie-onderzoekers van de Auburn University Alabama (Verenigde Staten) hebben bewezen dat in een omgeving met dagelijks achtergrondgeluid en constante onderbrekingen het rechteroor de meeste informatie opvangt. Met name kinderen begrijpen en onthouden dingen beter wanneer ze met hun rechteroor luisteren.

Onderzoekster Danielle Sacchinelli presenteerde dit onderzoek afgelopen december tijdens een bijeenkomst van de Acoustical Society of America. Ze legt uit: ‘Hoe meer we weten over luisteren in omgevingen met geluid, hoe beter diagnostische hulpmiddelen, hoorhulpmiddelen en auditieve training zullen worden.’

Volwassenen

Sacchinelli deed ook onderzoek naar de dominantie van het rechteroor . Totaal hebben 41 deelnemers tussen de 19 en 28 jaar meegedaan in het onderzoek. Bij volwassenen geldt hetzelfde als bij kinderen: het rechteroor is dominanter dan het linkeroor. Universitair docent Aurora Weaver legt uit dat volwassenen over een betere controle van de aandacht voor het verwerken van de informatie beschikken, dan kinderen. Echter, hoe ouder we worden, hoe minder goed onze oren en hersenen functioneren. ‘Cognitieve vaardigheden zijn natuurlijk onderhevig aan achteruitgang door ouder worden, ziekte of trauma.’

Andere interessante berichten

Wilt u ook worden begeleid naar een beter gehoor?

Bel 0485 - 52 30 06 (Boxmeer) 024 - 358 08 08 (Malden) om een persoonlijke afspraak te maken

Onze service gaat door!

Vanwege het Coronavirus werken wij voor onbepaalde tijd enkel op afspraak.

De winkels zijn tijdens de gebruikelijke werktijden geopend, behalve de zaterdag in Malden, deze komt te vervallen voor onbepaalde tijd. Het inloopspreekuur vervalt, wel kunt u een afspraak maken met één van onze medewerkers. Wij werken volgens de richtlijnen van het RIVM. In sommige gevallen is het niet mogelijk om 1,5 meter bij u vandaan te blijven. U kunt erop vertrouwen dat wij werken met zeer goede hygiene voorschriften! Praat met de medewerker over wat u wel en niet wenst, dan doen wij ons uiterste best hieraan te voldoen. Uw geplande afspraak gaat gewoon door, tenzij u verkoudheidsklachten hebt, dan verzoeken wij u een andere afspraak te maken. Ook onze medewerkers werken niet in geval van verkoudheidsklachten.

Welke extra hygiëne maatregelen gelden er?

  • Bij binnenkomst kunt u bij ons eerst uw handen desinfecteren.
  • We groeten u mondeling en schudden geen handen.
  • Onze medewerkers wassen voor en na iedere behandeling intensief de handen.
  • Na iedere afspraak wordt de behandelruimte goed gedesinfecteerd.
  • We hanteren ruimere agendatijden, zodat er minder contactmomenten tussen onze klanten plaatsvinden.
  • Betaling liever niet contant, maar via onze pinautomaat.

Wij hopen u voldoende te hebben geïnformeerd betreffende onze werkwijze de komende periode. Vragen of zorgen? Bel of mail ons gerust! Blijf gezond en sterkte in deze moeilijke periode!